На лаві підсудних опиняться учасники масштабного наркосиндикату з Київщини

Торік влітку Нацполіція провела спецоперацію та припинила діяльність наркоугруповання, яке налагодило виробництво наркотичних засобів і психотропних речовин у промислових масштабах. Щомісячний обіг наркотиків складав щонайменше 10 мільйонів гривень. 

Поліцейські зібрали доказову базу та скерували до суду обвинувальні акти стосовно учасників злочинної організації.

Діяльність групи, яка на території Київської області у великих масштабах виготовляла та збувала наркотики, ліквідували працівники Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Нацполіції влітку минулого року.  

Очолив незаконний бізнес мешканець Фастівського району, який вже неодноразово мав проблеми із законом. До свого незаконного бізнесу він залучив чоловіка – довірену особу, який відповідав за перевезення та переправлення наркотиків іншим учасникам угруповання. Вони  безпосередньо і займалися розширенням мережі збуту через власні знайомства.

Власну «лінію» виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин дилери організували у спеціально орендованих приватних будинках у селах Київської області, що розташовані у віддаленій місцевості. Заборонений товар збували оптовими партіями по всій Україні. Приблизний щомісячний обіг наркотиків складав щонайменше 10 мільйонів гривень.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів виявили і вилучили знаряддя та прилади для виготовлення наркотиків, канабіс, близько 10 кілограмів кристалічної та порошкоподібної речовини Альфа-PVP, велику кількість каністр різного літражу та бочки ємкістю по 205 літрів, заповнені прекурсорами, з яких можна було виготовити наркотики на понад 50 мільйонів гривень. 

Варто також відзначити, що завдяки роботі поліцейських на чорний ринок не потрапило наркотиків на суму близько 5 мільйонів гривень.

За оперативного супроводу оперативників ДВБ слідчі Нацполіції  скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та п’ятьох учасників злочинної організації наркоторгівців. Їм інкриміновано:

-ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), 

-ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів),

-ч.2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Подальшу долю зловмисників вирішить суд. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент комунікації  Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа