На Львівщині відбулися заходи, приурочені до 123-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця

Сьогодні, 14 червня, у селі Зашків Жовківського району Львівської області відбулися заходи, приурочені до 123-ї річниці від дня народження провідника Організації українських націоналістів Євгена Коновальця.

Участь у цій події взяли депутати Львівської обласної ради, зокрема, Андрій Корнат, Святослав Шеремета та Юрій Зірченко.

Музей Коновальця в Зашкові

Спершу біля Історико-меморіального музею Євгена Коновальця, розташованого в селі Зашків Жовківського району, у спільній молитві присутні вшанували пам’ять видатного політичного діяча, провідника українського національно-визвольного руху, після чого провели віче.

За словами депутата Зірченка, провідник Організації Українських Націоналістів Євген Коновалець ставив ідею української державності на перше місце і все життя активно працював для її здійснення. «Ця людина стала прикладом для численних українців, що боролися за визволення Батьківщини, і чия боротьба увінчалася успіхом у 1991 році. Сьогодні ситуація є такою ж: нам, українцям, треба боронити нашу державу, боронити її незалежність від іноземного загарбника», – сказав він.

Також всі учасники сьогоднішнього заходу у Зашкові вшанували хвилиною мовчання всіх українських військових, яких було вбито на сході країни, зокрема, тих, які загинули вночі проти 14 червня, перебуваючи на борту літака Збройних сил України ІЛ-76, в який терористи влучили із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа