На Косіора провели акцію за перейменування вулиці

Небайдужі громадяни провели на Косіора інформаційну акцію за перейменування вулиці. Близько півсотні мешканців Дніпропетровська 16 липня взяли участь у роздачі та розклеюванні інформації про злочини Косіора. За годину по вулиці, що носить імя ката, вони поширили близько шести тисяч листівок.

«Реакція у людей була різною, але переважно позитивною. Негативні реакції були не через виправдання Косіора а тому, що думали ніби хтось на цьому хоче заробити. Після кількох хвилин спілкування такі люди вже дослухалися до нашої позиції. Мене приємно здивувала одна бабуся, яка сказала, що Косіор був «врєдітєлем», і вулицю треба перейменувати на Бульварну, як вона раніше називалася. Саме така назва і значиться у проекті рішення міськради, прийняття якого блокують окремі депутати», – розповів один з організаторів акції Герман Назаренко.

Як зазначив під час мітингу координатор ГРАДу Андрій Денисенко, особливий опір прийняттю рішення про перейменування вулиці чинять депутати міської ради Наталія Начарян та Олександр Бєляєв. «Це позиція українофобів-шовіністів, для яких хороший українець мертвий українець. Блокування рішення іде від депутатів, близьких до заступника губернатора Івана Ступака, хоча сам він не заявляв про свою позицію публічно», – додав Андрій Денисенко.

В лютому цього року мешканці Дніпропетровськя вже пікетувалиміськраду з вимогою не блокувати питання про перейменування вулиць Косіора, Чубаря і Постишева у Дніпропетровську, оскільки рішенням Київського апеляційного суду затверджено висновок СБУ щодо причетності цих осіб до організації Голодомору 1932-1933 років в Україні. Попри обіцянки, депутати міської ради ігнорують це питання, прикриваючись настроями збуреної через незнаннягромадськості.

Активісти ГРАДу планують і надалі проводити інформаційну роботу на Косіора та збирати підписи, аби показати депутатами, що дніпропетровці не хочуть жити на вулиці імені злочинця.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа