На Херсонщині одна людина загинула та вісім отримали поранення, серед них дитина

військові рф продовжують щоденно обстрілювати правобережну Херсонщину. Минулої доби росіяни пошкодили 19 приватних та два багатоквартирних будинки, шість автомобілів. Також пошкоджень зазнали будівля гуртожитку, приміщення двох медпунктів, двох господарчих споруд, складське приміщення та пункт незламності.

Минулої доби у Херсонському районі під ворожим вогнем перебували обласний центр, Антонівка, Садове, Токарівка, Гончарне, Придніпровське, Білозерка, Кізомис, Комишани, Понятівка та Широка Балка. На території Бериславського району ворог атакував Урожайне, Тягинку, Одрадокамʼянку, Гаврилівкау, Осокорівку та безпосередньо районний центр. Також росіяни поцілили по Веселому Каховського району.

На світанку країна-агресор по правобережжю завдала авіаудару. Дев’ять керованих авіабомб були націлені на Тягінку, Берислав, Веселе, Токарівку та Урожайне. В результаті вибухів отримали поранення двоє мешканців Урожайного – 12-річний хлопець та 28-річна жінка. Також тут були пошкоджені дев’ять приватних будинків, будівля медпункту та приміщення, де розташовується пункт незламності.

Близько 10-ої години росіяни завдали артилерійського обстрілу по Понятівці. Внаслідок вибухів снарядів смертельні поранення отримав 45-річний чоловік. Також до лікарні доставили ще одного жителя населеного пункту. У 63-річного чоловіка медики діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію, відкритий перелом лівого стегна.

Після опівдня в Одрадокамʼянці росіяни скинули боєприпас із дрону на територію одного із домоволодінь. В результаті вибуху поранення отримала 60-річна місцева мешканка. Із уламковими пораненнями ніг та живота жінку ушпиталили.

Незадовго до опівночі під артилерійський обстріл потрапили Комишани. В результаті вибухів снарядів поранення отримали четверо місцевих жителів. 70-річна жінка та чоловіки віком 41 та 74 роки були госпіталізовані, 51-річній жінці меддопомогу надали на місці. Також у населеному пункті пошкоджені п’ять приватних будинків, гараж та газопровід.

Загалом за фактами воєнних злочинів армії рф минулої доби слідчі поліції Херсонщини розпочали чотири кримінальних провадження. Наразі проводяться необхідні слідчі заходи для належного документування та розслідування злочинів..

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа