На Харківщині судитимуть чотирьох «правоохоронців» за співпрацю з окупаційною владою рф

GDkbAcnbkAA7ebd

З першого дня повномасштабного вторгнення 40-річний громадянин України пішов на співпрацю з ворогом та сприяв призначенню на посади в «органи» інших проросійськи налаштованих місцевих мешканців. За колабораційну діяльність обвинуваченим може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Зібрали докази причетності мешканців Харківської області до сепаратизму оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГУНП в Харківській області. Фігурант, попри наявні судимості, з 24 лютого 2022 року був прийнятий на роботу командиром так званої «патрульной служби управления внутренних дел ВГА Харьковской области» окупаційного незаконного формування. Для повноцінної роботи ворожого правоохоронного органу колаборант сприяв призначенню на посади інших поціновувачів «руского міра».

«Поліцейські» виправдовували перед місцевим населенням збройну агресію російської федерації проти України та всіляко сприяли окупантам запроваджувати власну політику на захоплених територіях до моменту їхнього звільнення у вересні 2022 року.

У ході досудового розслідування правоохоронці зібрали докази причетності чотирьох фігурантів до злочинної діяльності та восени 2023 року за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомили їм про підозру.

Наразі обвинувальний акт за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа