На фронті буде безпечніше, ніж в Україні: військо отримало правильні коронатести!

peredayut-testi-oos-620x400

Фонд “Повернись живим” направив на передову 1000 тестів для ПЛР-діагностики, які дозволяють виявляти коронавірус COVID-19 на ранній, безсимптомній фазі.

“Протягом наступного тижня військовими медиками буде зібрано біологічний матеріал. На той момент ми уже підготуємо холодильне обладнання, яке дозволить нам доставити цей матеріал назад до лабораторії”, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці фонду у фейсбуці 21 березня.

“ПЛР тести дозволять локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію, і стримати її там, ізолювавши хворих (якщо вони є). Це буде перше в Україні масове превентивне тестування, зроблене з урахуванням досвіду інших країн”, – наголошують у “Повернись живим”.

Саме масові використання ПЛР тестів дозволили таким країнам, як, наприклад, Південна Корея стримати, розтягнути у часі й знизити фатальність перебігу епідемії коронавірусу.

Зазначається також, що тестувати будуть передусім тих військовослужбовців, зараження яких здатне призвести до надшвидкого розповсюдження хвороби: керівництво бригад і батальонів, військових медиків тощо.

У фонді обіцяють не розголошувати результати тестування без згоди армійського керівництва.

У суботу, 21 березня, “Повернись живим” доставив в ООС першу партію з 50 експрес-тестів на коронавірус.

Джерело: novynarnia

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа