На фестивалі «Зашків» на Львівщині ухвалять резолюцію на захист української мови

Цьогоріч традиційний фестиваль у Зашкові на Жовківщині отримав нову, більш символічну назву «Зашків – земля Героїв». Про це повідомили на прес-конференції у Львівській обласній раді організатори фестивалю.

«Фестиваль у Зашкові – чи не єдиний, який ґрунтується на чіткому ідейному спрямуванні, національно-патріотичній естетиці та культі здорового способу життя, – зазначив начальник відділу з гуманітарних питань Львівської обласної ради Андрій Холявка. – Обласна рада охоче підтримує й підтримуватиме такі заходи».
Фестиваль пройде 16-17 червня до 121-річниці від дня народження провідника ОУН, полковника Євгена Коновальця у його рідному селі Зашків, що на Жовківщині, біля озера с. Завадів. Як зазначили організатори, програма фестивалю передбачає виступи фольклорних колективів (початок о 16.00). З 19.00 до 20.00 – спортивні змагання. О 20.00 має розпочатися основна програма фестивалю – виступи рок-гуртів, серед яких «Тінь Сонця» (Київ), «Веремій» (Київ), Vox Populi (Жовква), «Хмародери» (Львів), «De?Сенс» (Червоноград), Nachtigall (Львів), «Трієст» (Львів), West (Львів). У програмі також велика ватра, смолоскипна хода від співочого поля до садиби Євгена Коновальця та українська дискотека, на яку молодь запрошують прийти у вишиванках.
За словами депутата Жовківської районної ради Романа Брезіцького, співорганізаторами заходів цього річ стали 10 молодіжних громадських організацій, які вирішили встановити дуже суворі правила в таборі – ніякого алкоголю і тютюну та само собою наркотиків.
На проведення заходів в обласному бюджеті передбачено 30 тисяч гривень, у Жовківському районному – 10 тисяч гривень, деякі видатки взяли на себе спонсори.
Планується, що учасники фестивалю «Зашків – земля Героїв» ухвалять резолюцію на захист української мови, текст якої запропонують лідери молодіжних громадських організацій.
У прес-конференції взяли участь: начальник відділу з гуманітарних питань облради Андрій Холявка, голова комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму обласної ради Тарас Скиба, начальник управління сім’ї та молоді ЛОДА Анатолій Ігнатович, координатор молодіжного оргкомітету фестивалю “Зашків – земля Героїв”, депутат Жовківської районної ради, голова комісії з питань культури духовного розвитку та туризму Роман Брезіцький, виконавчий директор фестивалю, депутат Жовківської районної ради Ігор Іванюк, режисер фестивалю, керівник відділу молоді та спорту Жовківської РДА Ольга Калиновська.
Добратися на фест можна поїздом «Львів – Рава-Руська» (зі Львова о 9:11 та 21:00), прямими маршрутними автобусами «Львів-Завадів» (зі Львова від вул. Під Дубом, 1, біля школи: 7:30, 10:00, 14:10, 17:20, 19:30; 8:00, 11:00, 13:30, 15:30, 18:00, 20:30).

Джерело: http://www.oblrada.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1827:festival-na-chest-konovaltsja-projde-pid-novoju-nazvoju-zashkiv–zemlja-geroyiv&catid=9:news&Itemid=1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа