На Донеччині ЗНО-2016 розпочалось спокійно та без кричущих порушень

Під час зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у Донецькій області громадські спостерігачі не зафіксували порушень. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації «Комітет виборців України», які відстежують перебіг ЗНО у Донецькій області в рамках всеукраїнської кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА.

Жодних  зауважень з боку спостерігачів до адміністрації пунктів тестування щодо організації процесу, підготовки приміщень, розподілу інструкторів, інструктажу, роздачі необхідної для проведення тестування документації, тощо не має. Учасники  тестування також дотримувалися процедур ЗНО, порушень спостерігачами не зафіксовано. Явка учасників на перше тестування ЗНО в Донецькій області склала 94,57% учасників. Процес тестування був організований добре та пройшов спокійно. За його перебігом на Донеччині стежили 14 спостерігачів Донецької обласної організації «Комітет виборців України» в рамках всеукраїнської кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА.

Громадські спостерігачі висловлюють подяку Донецькому регіональному центру оцінювання якості освіти за відкритість та готовність до співпраці, які вони демонструють протягом багатьох років, у тому числі й у такі складні часи. Варто також зазначити, що вже 11 травня спостерігачі стежитимуть за перебігом тестування з математики, а 13 травня – з історії України.

* * *
5 травня в Україні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Стартувало ЗНО цього року з іспиту з української мови та літератури. Цей предмет є обов’язковим для здачі тими, хто планує вступати цьогоріч до вищих навчальних закладів. Окрім цього, цьогорічним випускникам результати тестування з цього предмета зараховуються як оцінка за державну підсумкову атестацію. Власне тому, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, явка на пунктах тестування склала більше 95%. За дотриманням процедур тестування як з боку персоналу, так і з боку абітурієнтів традиційно слідкують громадські спостерігачі. У Донецькій області в рамках всеукраїнської кампанії Громадянської мережі ОПОРА це спостереження проводить Донецька обласна організація «Комітет виборців України».
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа