На Донбасі розпочалась концертна акція “Підтримаймо своїх”

Сватове на Луганщині зустріло учасників туру «Підтримаємо своїх» жовто-блакитними прапорами та вигуками «Слава Україні!»
Учасники туру «Підтримаємо своїх» вирушили у третю фазу, яка триватиме із 15 до 19 серпня. Розпочався тур концертом у м. Сватове, яке відоме тим, що жителі міста зібравшись у громаду та не пустили сепаратистів на свою територію.
На центральній площі, де проходив концерт, зібралось кілька тисяч місцевих жителів. Більшість із них були у вишиванках та з прапорами України, а дітки у футболках з тризубами та жовто-блакитними кульками.
Розпочався концерт виступом гурту Горлиця-band, після чого Марічка Кудрявцева організувала імпровізований балет, запросивши на сцену маленьких діток, які танцювали та підспівували їй.

svatove_koncert-7

Хлопці з гурту Ray Band стали справжнім відкриттям для сватівчан. Харизматичні молодики розкачали народ так, що як тільки вони спустились зі сцени, до них одразу вишикувалась черга сфотографуватись та взяти автографи.
svatove_koncert-4
Тоня Матвієнко захопила глядачів лірикою, за що отримала букети квітів. Арсен Мірзоян вразив глядачів своєю новою піснею «Край землі», яку написав під враженням від подій, що зараз відбуваються в Україні. Закривала концерт Анастасія Приходько. Вона влаштувала справжній хор з кількатисячною аудиторією на площі.

«Коли ми збирались їхати у цей тур по зоні АТО, звичайно, було страшно, – каже Анастасія Приходько. – Нас попереджали, що ми повинні стежити за безпекою, проводили інструктаж. Але коли ми приїхали в Сватове, то люди виявились дуже привітними. Місто здивувало чистими вулицями, красивими людьми. Для мене це був один із найкращих концертів у турі. Разом із глядачами співали акапельно пісню «Кукушка» Віктора Цоя. Говорили один одному «Слава Україні». Місто настільки вразило своїм спокоєм та приємною енергетикою, що після концерту ми сиділи на стадіоні та співали пісні під гітару».

«Сьогодні ми у місті Кремінна, вчора було Сватове, далі Сєвєродонецьк, – каже Віталій Пастух, музичний продюсер туру. –  Ці міста для мене мають особливе значення, адже це моя мала Батьківщина, я виріс тут, знаю все і, звичайно, дуже багато спогадів. Серце стискається, коли говориш із земляками. Вони розказують як їм було важко коли території контролювалися сепаратистами. Вразила розповідь мера міста Сватове Євгена Рибалка про те, як одного дня в місто прийшли «зелені чоловічки» і вимагали під дулами автоматів підкоритися так званій ЛНР. Непрошені гості отримали відповідь – ні! Слава Українцям!».

А вже завтра, 17 серпня, до туру «Підтримаємо своїх» в Сєвєродонецьку приєднаються Ярмак, Mad Heads XL та Руслана. Далі буде…

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа