На Дерибасівській для дітей-сиріт накрили святковий стіл

Бажаючі відчути атмосферу справжнього різдвяного чуда 6 та 7 січня цілими родинами разом із дітками поспішали на Дерибасівську та у Міський парк. Там із самого ранку на них чекав різдвяний вертеп. Одеситам представили імпровізоване місто Віфлеєм I століття нашої ери. Всі бажаючі змогли прогулятися кварталами пастухів і рибалок, купців і мудреців, а також поспілкуватися з римськими легіонерами із клубу реконструкторів «Вексиляція римських військ Нижньої Мезії Vemi».

На Різдво одесити вл_аштували для дітей-с_иріт святдні

А ще діти мали змогу погладити віслюка, овець та кіз, розміщених у загоні прямо посеред Міськсаду. Екскурсії по біблійному сюжету проводили гіди в історичному вбранні. Загалом у театралізованому святі було задіяно більш як 500 волонтерів і 150 костюмованих героїв.

Народні різдвяні гуляння – це самий масовий соціальний проект області й самий масштабний костюмований фестиваль під відкритим небом в Україні, – запевнює один із організаторів заходу Роман Медяник. Таким гулянням цього року виповнилося 10 літ.  Раніше вони проходили в сквері Гамова,  а тепер ми перенесли їх у центр міста, щоб більше одеситів змогли насолодитися святом, – додав він.

На Різдво одесити вл_аштували для дітей-с_иріт святдні(1)

У центрі Одеси було влаштовано святковий ярмарок, на якому свої вироби демонстрували і продавали майстри народної творчості. Особливо великим попитом тут користувалися вишиванки. А який же ярмарок, та ще й різдвяний, без співів і колядок? Їх виконували аматорські гурти, що прибули на свято із різних районів Одещини. Волонтери організували збір коштів на подарунки дітям із сиротинців та інтернатів. Організатори свята мають намір у ці святкові дні відвідати 10 інтернатів у віддалених районах області, щоб вручити дітям подарунки і показати їм новорічну виставу.

На подив усім на центральній вулиці міста було влаштовано захід «Одеса-мама накриває». Посеред Дерибасівської був накритий довжелезний стіл для дітей-сиріт, малозабезпечених і переселенців. Там діток пригощали фруктами, печивом, цукерками, варениками і гарячим чаєм. Загалом благодійний фонд «Добрий Самарянин» планував на нагодувати близько 400 дітей, але через засніжені дороги не всі змогли приїхати. Тут діти мали змогу взяти участь в численних змаганнях і конкурсах, і кожен малюк отримав від Діда Мороза і Снігуроньки солодкий подарунок.

2 Святковий стіл на Дерибасіській

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Wnfu3WHNOEs

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа