На Чигиринщині вшанували пам’ять козаків і гайдамаків Холодного Яру

Недільні заходи на честь холодноярців, розпочалися із покладання квітів до пам’ятника козакам і старшинам полку гайдамаків Холодного Яру та до могили головного отамана холодноярського війська Василя Чучупака.

Потім відбулося громадське віче за участі народних депутатів України, представників політичних партій та громадських організацій, літераторів. Виступаючи на вічі, промовці акцентували увагу учасників віча на відвазі гайдамаків Холодного Яру та на їх незборимому прагненню до власної волі і незалежності своєї держави.

Після меморіального віча на Хуторі Буда, біля церкви великомученика Калнишевського відбулося освячення  козацької зброї.

Закінчилося масштабне свято козацької слави концертом співаків, які виконали низку пісень на честь гайдамаків Холодного Яру та пісенно-ліричних творів на тему визвольної боротьби українського народу.

В складі делегації Львівської обласної ради були  депутати Ярослав Мудрий, Руслан Помірчий, Василь Куйбіда, представники ветеранських та молодіжних організацій Львівщини, а також ліцеїсти Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут, які  побували в урочищі Холодний Яр – в селі Мельники та на хуторі Буда Чигиринського району Черкаської області, де відбувалися урочистості із вшанування пам’яті холодноярських козаків і гайдамаків різних епох.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа