На Чернігівщині поліцейські спільно з СБУ затримали групу підлітків, які на замовлення рф підпалювали об’єкти залізниці

Неповнолітні причетні до підпалів релейних шаф у Чернігівській області. Замість обіцяного «легкого» заробітку фігурантам загрожує довічне ув’язнення. 

За даними слідства, окупанти діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району, який був завербований російськими спецслужбами під час пошуку легкого заробітку в інтернеті. Щоб виконати завдання ворога він залучив до підривної діяльності своїх однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого. Відтак зловмисники взяли легкозаймисту речовину, ганчірки та намагалися вчинити диверсію.

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали неповнолітніх зловмисників «на гарячому» під час спроби підпалу релейної шафи в Ніжинському районі.

За цим фактом слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозри за частиною 2 ст. 28, частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану), що карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Шановні громадяни! Ворог використовує різні методи для дестабілізації ситуації в Україні. Поліція закликає вас бути пильними та не піддаватися на провокації спецслужб рф, які намагаються підбурити до злочинних дій та підірвати нашу безпеку. Роз’яснюйте про відповідальність за вчинення таких злочинів своїм дітям: ворог підшуковує для своїх злочинних намірів охочих до «легкого» заробітку, однак наслідок такої співпраці – довічне позбавлення волі!

Нагадаємо, Національна поліція України запустила телеграм-бот, через який ви можете передавати інформацію про підозрілих осіб, що можуть бути причетні до співпраці з окупантами, підготовки диверсій, допомоги у пересуванні сил ворога та щодо інших воєнних злочинів рф.

Приєднатись до офіційного телеграм-бота Нацполіції можна за посиланням: https://t.me/ukraine_avanger_bot

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа