На Буковині викрито прикордонника, який за хабар погодився посприяти переправленню через кордон чоловіка призовного віку

✅Зважаючи на дуже динамічну обстановку на державному кордоні України в Чернівецькій області, будь яка правоохоронна структура, що виконує завдання в прикордонні, постійно піддається шаленому тиску з боку протиправних елементів, які невпинно шукають шляхи реалізації своїх злочинних задумів.
✅Прикордонники періодично отримують пропозиції щодо допомоги в протиправній діяльності, зокрема і в незаконному переправленні осіб через кордон за грошову винагороду. Деякі військовослужбовці, нажаль, спокушаються на пропозиції, сподіваючись, що про це ніколи не стане відомо.
⛔Однак, прикордонники роблять усе можливе для недопущення таких випадків та викривають порушників антикорупційного законодавства у своїх колективах.
✅Так, співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» спільно зі слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону затримали в Чернівецькій області інспектора прикордонної служби під час отримання ним неправомірної вигоди за сприяння в незаконному перетинанні державного кордону України з Молдовою в обхід пунктів пропуску чоловіком призовного віку.
💵Охоронці кордону отримали оперативну інформацію про те, що інспектор прикордонної служби погодився допомогти чоловіку незаконно потрапити до сусідньої країни за грошову винагороду в розмірі 115 тисяч гривень. Під час передачі коштів він і був затриманий.
👮‍♂️За вчинені дії правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність, передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон», що карається позбавленням волі на строк від 3 до 9 років.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа