На Буковині судитимуть учасників злочинної групи за організацію схеми ухилення від мобілізації

GDA6M03WwAATxUc

Серед обвинувачених – посадовець ТЦК. Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів до вчинення 11 кримінальних правопорушень.

GDA6M1AXoAE9O8A

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими ГУНП в Чернівецькій області викрили діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого сприяли чоловікам призовного віку в ухиленні від проходження військової служби. За грошову винагороду посадовець ТЦК та ще двоє його спільників допомагали ухилянтам у підготовці необхідних документів для уникнення мобілізації. Свої послуги ділки оцінювали у 3000 доларів.

GDA6M0_XUAApSZb

Влітку 2023 року правоохоронці викрили службовця міського територіального центру комплектування та ще одного фігуранта під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Раніше під час проведення слідчих дій задокументували факт передачі зловмисникам 1000 доларів.

GDA6N5UXAAEH37W

На підставі зібраних доказів трьом учасникам угруповання оголошено підозри за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа