На Бахмутському напрямку загинув бойовий медик — студент ХНУ

Андрій Бондаренко

Студент біологічного факультету Каразінського університету Андрій Бондаренко загинув 12 листопада під час боїв у Донецькій області. Йому було 26 років.

Про загибель військового повідомили в Харківському національному університеті імені Каразіна.

Бойовому медику, молодшому сержанту 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Андрію Бондаренку було 26 років. Він поступив на біологічний факультет ХНУ у 2014-му, але за два роки пішов у військо — спочатку добровольцем, згодом уклав контракт. У 2021-му повернувся до навчання. Як згадують в університеті — мріяв отримати диплом біолога.

«На факультеті Андрія пам’ятають як життєрадісного, усміхненого, щирого хлопця, який завжди любив пожартувати. Одногрупники та друзі з університету згадують його як справжнього друга, який завжди готовий прийти на допомогу та підбадьорити в будь-який момент», — йдеться в повідомленні вишу.

Під час повномасштабного вторгнення Андрій Бондаренко з перших днів обороняв Харків, потім воював на Чугуївському напрямку, брав участь у контрнаступі на Куп’янському, боях на Сватівському та під Бахмутом.

Військовий нагороджений відзнакою командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» III ступеня, медалями «За звитягу! Слава і честь» і «За службу Українському народу», відзнакою президента «За оборону України» та відзнакою командувача військ оперативного командування «Схід».

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа