На Аскольдовій Могилі відкриють пам’ятник Марку Паславському

paslawskij

Марко Паславський, американець українського походження, який загинув в Іловайському казані рік тому. Нагадаю для вас: він народився і виріс в Америці, закінчив найкращий військовий виш “Вест поінт”. у американському спецназі зробив карколомну кар’єру, у званні майора мав прекрасну перспективу. Одначе, в той час,1991р., Україна відновила свою Державність, і Марко подав у відставку та переїхав жити в Україну. Ми знали його ці роки. Він уболівав за кожну помилку та кожну недолугість влади. Розумівся на політиці та економіці.Вів аграрний бізнес в Кагарлицькому районі Київщини.
Як тільки Московія розпочала війну проти України, Марко відмовився від американського громадянства, прийняв українське (щоб не гавкали з Кремля про “американських найманців”) і добровольцем пішов на фронт у складі батальйону Донбас. Рядовим бійцем. Одягав, озброював і годував побратимів.

Загинув 18 серпня 2014-го в Іловайську.

Поховали його у святому місці – на Аскольдовій могилі, поруч із легендарними крутянами, невідомим бійцем Небесної сотні.

А звертаюмось до вас, братове, із запрошенням на акцію
Пам’яті Марка Паславського. 19-го серпня ц.р. в роковини його загибелі, о 12.00 ми відкриваємо пам’ятник на могилі Марка. З богослужінням і мітингом.

Прийдімо і віддаймо шану Маркові.
Від цього ми станемо кращими.

Michael Ratushnyy

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа