На Андріївському узвозі покажуть виставку неопізнаних вояків АТО

У вівторок, 14 жовтня 2014 року в 18:00 на Андріївському узвозі, 23, відбудеться відкриття виставки, присвяченої роботі з пошуку представниками ВГО «Союз «Народна Пам’ять» українських військових, загиблих в зоні АТО.

В експозицію виставки входять унікальні речі, знайдені пошуковцями на місці запеклих боїв в зоні АТО. Також буде презентовано фотозвіт, який ілюструє роботу груп, що займалися пошуком тіл українських військовослужбовців, загиблих на сході країни. Керівник ВГО «Союз «Народна Пам’ять» Ярослав Жилкін та голова Міжнародної асоціації дослідників «Цитадель» Павло Нетьосов розкажуть про деталі пошукової місії і про будні пошуковців.

Крім того, відвідувачі зможуть ознайомитися з фотографіями та біографічними даними загиблих військових. Також заплановано молебень в пам’ять про бійців, які склали свої голови в зоні проведення антитерористичної операції.

Довідка: гуманітарна місія з пошуку та ексгумації тіл українських військових, загиблих в зоні АТО, ініційована ВГО «Союз «Народна Пам’ять», Міністерством оборони України та національним військово-історичним музеєм України. Місія почалася 3 вересня цього року і триває по сьогоднішній день. У загальній складності пошуковці виявили близько 150 тіл. Для підтримки комунікації з родичами загиблих солдат при ВГО «Союз «Народна Пам’ять »створена безкоштовна гаряча лінія: 0-800-210-135. Крім того, працює сайт з пошуку зниклих без вести людей: www.naidy.org.ua

Організатори виставки:

ВГО «Союз« Народна Пам’ять »

Національний військово-історичний музей України

Відділ соціального служіння та благодійності УПЦ КП

Міжнародна асоціація дослідників «Цитадель»

Ірпінська регіональна організація ветеранів Афганістану

Благодійний фонд «Героїка»

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа