На 8-й конференції Україна-США обговорювали українсько-російську війну

16730646_1460824660596783_9049689299452343309_n

У Вашингтоні відбулась конференція “Діалог про Безпеку США-Україна. Забезпечення Суверенітету України: дорога в майбутнє”, організована Ukrainian Congress Committee of America, Центром відносин США – Україна, Радою зовнішньої політики США.

Конференція, по суті, є діалогом між представниками нової влади США та української сторони. Ядро обговорень – російсько-українська війна, економічна та інформаційна безпека, зовнішньополітична стратегія, а також питання застосування санкцій щодо реваншистів та прибічників російської агресії.

Питання обговорювались у колі конгресменів та сенаторів, експертів провідних аналітичних центрів, представників нової американської влади, зокрема – Джона Гербста, Філа Карбера, Джеймса Шерра, з української сторони – міністра закордонних справ Павла Клімкіна, посла Валерія Чалого, депутатів від різних фракцій парламенту, а також – членів Проводу “Вільних Людей” Андрій Левус, Сергій Кузан, Дмитро Гуменюк, Андрій Бойчук.

“Вільні Люди” репрезентували проект “Національний Круглий Стіл – Єдність заради Перемоги”.

“Головне завдання Росії — знищити вертикаль української влади, породивши цілковиту недовіру до неї. Після цього Україна, згідно з планами РФ, почне розпадатися на різні штучні утворення. Щоб зупинити реалізацію цього плану дестабілізації, українській владі необхідно відновити діалог із народом, жорстко очистити економічний, політичний та інформаційний простір від агентів впливу Росії, продовжити курс непопулярних, але необхідних Україні реформ. Влада не повинна орієнтуватися на рейтинги та крики популістів на олігархічних телеканалах. У боротьбі з Кремлем Україні необхідна всебічна підтримка Заходу. Наша держава є щитом і списом цивілізованого світу. Треба робити все, щоб щит був міцним, а спис гострим.Заходу не варто дослухатися до маргінальних популістів, які тішать слух темою антикорупційної діяльності”, – зазначив у своїй доповіді про сучасні загрози України Андрій Левус, народний депутат, Голова Проводу “Вільних Людей”.

За словами Сергія Кузана, заступника Голови Проводу “Вільних Людей”, конференція – це фактично перший публічний діалог української сторони з новою владою в США.

“Якщо сьогодні популярною є думка про те, що уряд Трампа і “нова влада” буде прихильною до Росії, то реалії демонструють інше: українсько-американські відносини – це не фікція, а необхідний для обох сторін діалог. Отримати позитивний результат такого діалогу – це і є нашим першочерговим завданням”, – зазначив він.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа