МВС Росії просить знизити рівень анонімності в інтернеті

У Росії необхідно знизити рівень анонімності в інтернеті, вважає начальник Бюро спеціальних технічних заходів МВС Росії, куди входить управління “К”, що займається боротьбою з кіберзлочинністю, генерал-майор поліції Олексій Мошков.

На його думку, впевненість в “невпізнаваності” – сприятливе середовище для злочинців.

“У наші дні соціальні мережі поряд з перевагами нерідко несуть у собі потенційну загрозу підвалинам суспільства”, – заявив Мошков в інтерв’ю “Российской газете”, додавши, що часто в соцмережах “організуються екстремістські групи.

Інтерв’ю опубліковано через два дні після масових акцій протесту російської опозиції, що пройшли в Москві на Чистих ставках і на Тріумфальній площі, а в Санкт-Петербурзі у Гостиного двору. 5 і 6 грудня тисячі людей мітингували проти сфальсифікованих, на їхню думку, підсумків парламентських виборів 4 грудня.

Заклики прийти на ці акції розповсюджувалися в інтернеті: зокрема, у блогосфері і соціальних мережах.

“Зареєструйся під реальним ім’ям, повідом справжню адресу – і спілкуйся. Якщо ти – чесний, законослухняна людина, навіщо ховатися? Нагадаю, цензури в Інтернеті немає, і за критику управління” К “нікого розшукувати і заарештовувати не буде”, – сказав Олексій Мошков .

У серпні цього року міністр внутрішніх справ Росії Рашид Нургалієв повідомив, що інтернет, зокрема, провокує зростання екстремістських настроїв у суспільстві.

За даними глави МВС, у Росії налічується близько 7,5 тисяч екстремістських сайтів, діяльність яких необхідно обмежити.

 

Джерело: Кореспондент.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа