МЗС:”Імовірно, що парафування не буде, але це не Армагедон”

19 грудня в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому має підійматись питання про парафування угоди між Україною та ЄС. У той же час, посадовці МЗС висловлюють припущення, що цієї знакової події – підписання Угоди про асоціацію з ЄС може не бути.

“Українська правда”  наводить слова спікера МЗС Олега Волошина у відповідь на посла України при ЄС Костянтина Єлісєєва про те, що Євросоюз документ не підпише через позицію кількох країн: «Це повідомлення дещо плутане. Насправді сторони не ставили питання про підписання якихось документів 19 грудня на саміті Україна-ЄС. Крім того, угода про зону вільної торгівлі – складова угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем». Також речник зазначив: Це чисто технічний етап, який жодним чином не вводить в дію сам документ. Нічого не зміниться від того, парафовано текст чи ні”, – додав Волошин.

«Так, імовірно, що парафування не буде, але це не Армагедон. Для нас принципово саме завершення переговорів. Саміт важливий сам по собі». Також він радить не перебільшувати ролі парафування: «Це чисто технічний етап, який жодним чином не вводить в дію сам документ. Нічого не зміниться від того, парафовано текст чи ні».

За матеріалами Newsru.ua  та «Українська правда».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа