Ми знаємо точне перебування 45 бранців із 107 на окупованих територіях

Про це Перший заступник Голови ВР, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій області Ірина Геращенко написала у себе на сторінці Facebook.

Вчора, 18 серпня Ірина Геращенко разом з Президентом України зустрілась з матерями та дружинами заручників.

Під час зустрічі вона зазначила, що «сьогодні ми знаємо точне місцеперебування 45 бранців із 107 на окупованих територіях, і ОРДЛО, що до того упиралися, підтвердили утримання 45 бранців».

«Важливо, що вперше за два роки до бранців допущено було міжнародну місію, представники ООН побачили заручників. Бо це жахливо, коли родини місяцями не знали, чи їх рідні живі», – сказала Геращенко.

Вона підкреслила, що для України питання звільнення заручників є пріоритетним.

«І відповідь на те, коли хлопців звільнять – є в Москві, бо там приймають ці рішення. Ми робимо все, щоб розблокувати процес звільнення. Саме в цьому питанні ми готові до найбільших компромісів…. Аби тільки інша сторона була до них готова», – наголосила І.Геращенко.

«Ми апелюємо до світу тиснути у цьому питанні на Москву – всі заручники мають бути звільнені негайно. 19 серпня заступник глави адміністрації Президента РФ Костянтин Єлісєєв передасть списки 45 бранців в Берлін радникам Меркель і Олланда, аби керівники Німеччини і Франції підняли питання їх звільнення на найвищому рівні. Прізвища кіборга Тараса Колодія, кіровоградця Сергія Глондаря, героїв Миколи Герасименко, Лазаренка, Чуднєцова, Івана Ляси, Корінькова, всіх інших заручників мають звучати на весь світ, доки хлопці не будуть на волі», – підкреслила народний депутат.

Крім того, Геращенко зазначила, що Україна вимагає допуску Червоного Хреста на окуповані території.

«Мандат і досвід цієї організації сприятиме пошуку зниклих, звільненню заручників. Ми дуже відверто розповіли про всі наші зусилля по звільненню. Президент підкреслив, що жодне звільнення не відбулося без участі СБУ і відзначив важливість роботи мінської гуманітарної групи. Хоча, якщо чесно, сьогодні жодне звільнення не відбувається без домовленостей на найвищому рівні і президент використовує всі можливості, аби звільняти хлопців.  Нехай всі інші деталі сьогоднішньої зустрічі поки що залишаються за кадром, аби не нашкодити, аби всіх витягти. Вірю в це», – підкреслила Уповноважена Президента.

Також Геращенко зазначила, що 26 серпня і 7 вересня в Мінську говоритимемо про залучення Червоного Хреста до пошуку і звільнення заручників.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Fri, 19 Aug 2016 13:29:19 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа