Митрополит УПЦ КП пропонує встановити на площі Слави в Черкасах пам’ятник воїнам УПА

 

Митрополит УПЦ КП пропонує встановити на площі Слави в Черкасах пам’ятник воїнам УПАПід час зустрічі керівництва області з представниками різних релігійних конфесій, що відбулася 5 листопада в стінах облдержадміністрації, митрополит Черкаський і Чигиринський, керуючий єпархією УПЦ Київського Патріархату Іоан запропонував встановити на площі Слави в Черкасах пам’ятник та викарбувати на ньому сотню імен загиблих черкащан–воїнів УПА, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на черкаський Прес-центр.

Голова ОДА Сергій Тулуб зазначив, що встановлення такого пам’ятника можливе в рамках реконструкції Алеї Слави. Незабаром відповідний проект розгляне Вища рада митців області, після чого його буде представлено на розгляд громадськості.

“Влада завжди відкрита до діалогу і ми надалі прийматимемо до уваги ваші побажання та зауваження щодо подальшої співпраці, – звернувся голова ОДА до присутніх. – Стосовно всіх пропозицій щодо будівництва чи реконструкції тих чи інших пам’яток, – такі рішення має приймати громада, і якщо буде потрібно – навіть шляхом референдуму на місцевому рівні”.

Водночас, як зазначають місцеві журналісти, без згоди громади і уточнення її думки на Черкащині тільки останнім часом вже перетворено на розритий котлован Гайдамацький став у Холодному Яру, розібрано 200–літню “чумацьку хату” в Моринцях на Звенигородщині, демонтовано пам’ятник Українському жіноцтву та скульптуру Козака Мамая з вареником, що були біля готелю “Росава” в Черкасах.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа