“Миколай для твоїх героїв” у Львові

21 грудня 2012 року помічники Святого Миколая відвідали близько ста ветеранів УПА у Львові. Акція «Операція УПА:Миколай для твоїх героїв» проходила з ініціативи ЛОО ГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК) та ЛОГО «Борець».

Ветерани і молодь: ті люди які можуть розказати своє минуле, навчити чогось нового, і ті – хто здатні щось змінити, ті, хто готові вчитися чогось нового та сприймати інформацію, якою діляться старші за віком та чином особистості. В п’ятницю відбулася зустріч різних поколінь.

Кожен відвіданий Герой-упівець був радий, що його пам’ятають, а кожен волонтер – що удостоївся честі відвідати людей, без яких не відбулося б української державності.

«Радість не у матеріальному, а в тому, що ви нас пам’ятаєте, прийшли сьогодні до мене, відвідали, приділили час та увагу.» – розповідає із сльозою радості на очах член братства ОУН-УПА Оприск Роман Євстахович.

«Ми із друзями-волонтерами відвідали сьогодні 8 ветеранів, а точніше, борців, які вірили в Україну і поклали багато зусиль, щоб вона жила. Більшість з тих, хто боровся заплатив і більшу ціну – їх спіткала смерть у важких тортурах грізного терору. Для нас, молодих українців, послухати людей, які пережили такі страшні часи і досі вірять в Україну і в нас , було дуже корисно і приємно.» поділився враженнями після відвідин Героїв один із волонтерів Володимир Угрин.

Кожен ветеран отримав календар та листівки із символікою ОУН-УПА, невеликий подарунковий набір із солодощами і продуктами. Кошти на це волонтери збирали впродовж двох тижнів у львівських меценатів.

«Ветерани вражають молодь своїм запалом до боротьби, бадьорістю, силою духу та вогником надії на краще майбутнє для українців, який не згасає вже впродовж майже цілого століття. Нашим героям близько 90 років. Результат, який отримано після «операції», вартий того, щоб її продовжувати і не тільки у період зимових свят. Варто підтримувати цих людей і в будні, допомагаючи їм.» додає спів координатор акції член ЛОО МНК Андрій Бень.

Організатори заходу висловлюють слова вдячності всім, хто долучився до акції, зокрема всім волонтерам.

 

Прес-служба ЛОО МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа