МВС стверджує, що Паскал більше не працює в його лавах

Недолюстрований Василь Паскал станом на 10 грудня більше не працює в системі органів МВС та Національної поліції. Про це Громадському люстраційному комітету стало відомо з відповіді Департаменту персоналу, організаційної, освітньої та наукової діяльності МВС України.

Наказ про звільнення Василя Паскала з посади першого заступника Голови Національної поліції – начальника кримінальної поліції датований 3 грудня 2015 року.

«Це важливий результат, якій показує, що коли суспільство за щось береться, то рано чи пізно перемагає, – зазначає Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет Олександра Дрік. – Проте одночасно історія з Паскалом показує, що нинішні керівники держави усіма силами зберігають стару систему. Вони є її продуктом і не здатні до справжніх змін. Такі проблеми вирішуються лише відставками».

Нагадаємо, нещодавно Громадський люстраційний комітет ініціював збір підписів за електронну петицію до народних депутатів з проханням винести на голосування та підтримати проект Постанови про звільнення Арсена Авакова з посади Міністра внутрішніх справ України: https://itd.rada.gov.ua/petitions/Petition/Index/1007

Також нагадаємо, 5 листопада 2015 він Паскал був звільнений з посади заступника Міністра внутрішніх справ. Про його офіційне призначення до Національної поліції стало відомо з відповіді, яку Громадський люстраційний комітет отримав від МВС 23 листопада. А вже 24 листопада інформацію про призначення Паскала оприлюднили на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ, де також зазначено, що судом було встановлено відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника Міністра внутрішніх справ на підставі Закону України «Про очищення влади».

Під час Революції Гідності на очолюваний ним Департамент карного розшуку МВС України було покладено завдання забезпечити контроль за організацією та здійсненням оперативного супроводу досудового розслідування в межах кримінального провадження щодо учасників протестів, тобто фактично займатися переслідуванням активістів Євромайдану. 7 вересня Громадським люстраційним комітетом було направлено в ГПУ заяву про злочин стосовно дій Паскала під час акції, що проходила під стінами Верховної ради 31 серпня. На одному із відеозаписів зафіксовано, що Паскал віддавав накази бійцям Національної гвардії кидати димові шашки, які летіли з боку мітингуючих, назад у натовп. За офіційною інформацією, у цей день внаслідок вибуху гранати, яка була кинута в правоохоронців, постраждало більше 100 людей, а троє померло.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа