Музикант Революції Гідності PianoExtremist виступив перед одеситами

PianoExtremist – чоловік у балаклаві, який став відомим, граючи на піаніно серед барикад Майдану, в ході свого гастрольного туру на три дні прибув в Одесу. Перший концерт він дав 5 грудня біля пам’ятника Дюку на Приморському бульварі, де постійно проводять свої акції місцеві активісти Євромайдану. Нинішні виступи піаніст приурочив до дня Збройних Сил України і Міжнародного дня волонтерства. Концерти пройшли за підтримки громадських об’єднань «Одеська обласна організація учасників АТО «Побратими» і «Автомайдан Одеси».
Уперше піаніст
Богдан Дніпров більш відомий як PianoExtremist зіграв на Хрещатику восени 2013 року, виконавши у балаклаві й бронежилеті відомий твір італійського композитора Людовіко Ейнауді – Nuvole bianche. Він враз став музичним символом Майдану, набравши у мережі на youtube за одну добу 500 тисяч переглядів. Нині музикант здебільшого грає на електромеханічному піаніно, яке йому подарував друг спеціально для концертів, влаштованих для бійців на сході України. У його виконанні звучить музика революції, свободи і перемоги. Це історична неокласична музика, що виконується на інструменті, який побував на передових позиціях в АТО, брав участь у блокаді Криму і виконуючий функцію ідейної зброї.

За останній час PianoExtremist відвідав 52 міста України і дав безліч концертів для українських військових. Знімати балаклаву музикант не планує. «Краще бути справжнім у масці, ніж без маски носити маски», – каже він.

Як і на кожному концерті, виконавець розпочав виступ в Одесі з мелодій, що народилися ще на Майдані, про кожну розповідав пов’язану з нею історію. Більшість пісень PianoExtremist’а присвячено загиблим друзям із зони АТО і Майдану. Мелодія кожної з них сповнена і гіркоти втрати, і гордості за людей, що встали на захист України. Прозвучали і його нові пісні з альбому «Захист вільних сердець». PianoExtremist грав віртуозно і хвилююче. Глядачі не хотіли прощатися з артистом, просили зіграти на біс. А коли в кінці виступу зазвучав Гімн України, всі стали разом співати.

Сергій Горицвіт

1 Грає PianoExtremist

https://www.youtube.com/watch?v=KCoZQs1i-4E

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа