Музей Майдану оформив усі права для проєктування будівлі. За участі міністра публічно підписали угоду з німецькими архітекторами

maidanmuseum6

Національний музей Революції Гідності узгодив передачу авторських прав на проєкт Музею Революції Гідності.

Міжнародний відкритий конкурс архітектурних проєктів для Музею Майдану закінчився 2018 року перемогою берлінського архітектурного бюро. Згідно з умовами конкурсу пріоритетне право втілювати його в життя належить розробникам проєкту-переможця. Ними, внаслідок анонімного оцінювання незалежним професійним журі, виявився дует архітекторів – Ян Кляйгус і Йоганнес Кресснер.

Переговори з володарями першої премії конкурсу були ускладнені недосконалістю українського законодавства. Спершу – в питаннях імплементації результатів архітектурних конкурсів світового рівня, згодом – щодо виплати грошових премій переможцям конкурсу, які не є громадянами України. Врешті, творці проєкту погодилися передати українській музейній установі права на свій проєкт. До того ж – безоплатно. Коротко і ясно про колізію – тут.

Підписання угоди про передачу інтелектуальної власності відбулося наживо під час публічної трансляції між Берліном і Києвом.

У церемонії взяли участь Олександр Ткаченко – Міністр культури та інформаційної політики, Максим Ярмистий – перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті, Ігор Пошивайло – генеральний директор Національного музею Революції Гідності, Ян Кляйгус і Йоганнес Кресснер – архітектори проєкту.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа