Мустафа Джемілєв пошкодував окупантів, і пообіцяв дозволити ремонт однієї ЛЕП в Крим

Татари готові до репресій. Війна є війна. Про це сьогодні на прес-конференції заявив народний депутат, Уповноважений Президента з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Коментуючи ймовірність посилення репресій проти татар, в звязку з енергетичною блокадою Криму, Джемілєв сказав: «Що стосується репресій проти кримських татар, то я не знаю, що ще вони можуть зробити нам. Зараз росіяни думають про те, щоб скасувати вищий представницький орган кримських татар – Меджліс і національний з’їзд Курултай. Назвати нас екстремістськими, терористичними організаціями. Якщо вони цю постанову приймуть, то відповідно почнуться масові репресії проти членів Меджлісу всіх рівнів. Люди до цього готові, війна є війна », – сказав Мустафа Джемілєв.

Розповідаючи про ситуацію з поставками електроенергії до Криму, Мустафа Джемілєв зазначив, що можливості Автономної Республіки Крим виробляти електроенергію на власній території складають приблизно 30%, близько 300 мегават.

«Цього достатньо для того, щоб забезпечити мешканців, лікарні, школи. Але цією електрикою зараз забезпечуються в основному військові частини, ФСБ, адміністрації чиновників і на дорогах підсвічуються портрети Путіна. А переважна більшість жителів – без електрики. Опублікований графік віялових відключень. У лікарнях працюють генератори. Тому, через кілька днів буде налагоджена робота однієї лінії ЛЕП, яка дасть електроенергію для жителів Криму », – розповів народний депутат.

«Доля другої лінії буде вирішуватися. Існуючий договір про постачання електроенергії не відповідає інтересам України і тому повинен бути переглянутий. Він діє до 1 січня наступного року. Час покаже, в якій формі ми зможемо домовитися з росіянами з цього питання », – акцентував парламентар.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа