Мультфільм хлопчика-переселенця з Авдіївки виграв 15000 грн на конкурсі Children KinoFest

Анімовану стрічку 12-річного Матвія Глазунова визнали найкращим українським дитячим фільмом року за версією конкурсу Children KinoFest. Над створенням 6-хвилинного мультфільму хлопчик працював майже рік.

image_2021-12-16_19-31-19-1024x576

На початку війни хлопчик разом з родиною переїхав з прифронтової Авдіївки у село на Харківщині. Аби якось розважитись, вирішив створити мультфільм. Так з’явилась “Мелісса” — стрічка про добру чарівницю, яка заблукала в лісі. Матвій став її головним режисером, оператором та декоратором. Усіх персонажів та декорації анімованої казки Матвій виготовив власноруч із вовни.

02015qm9-c8c4-727x416-1Матвій Глазунов. Фото: vseosvita.ua

Усі деталі свого творіння хлопець обдумував до найменших дрібниць. Наприклад, образ головної героїні Мелісси перероблював понад 20 разів, а також забракував музику, яку пропонував для мультфільму його тато — професійний музикант.

Свою казку хлопчик знімав у техніці стоп-моушен на камеру смартфона.

“Це покадрово все. Зробив кадр — пересунув, зробив кадр — пересунув. І ось виходить таке відео. Звісно, непрофесійно виходить, бо постійно камеру і світло пересовували”, — розповідає Матвій про свій мультфільм.

image_2021-12-16_19-32-18Головна героїня мультфільму Матвія Глазунова Мелісса. Кадр з відео: YouTube/Melissa short film (Мелісса) Stop Motion animation film

Фінальний результат юний митець відправив на міжнародний кінофестиваль Children KinoFest. Переможців оголошували онлайн. Матвій зізнається: не вірилося, що його роботу оцінять так високо. Та журі визнали “Меліссу” найкращим українським дитячим фільмом року.

У нагороду хлопчик отримав 15 тисяч гривень премії. І вже майже витратив їх усі на створення нової анімації. Купив кілька кілограмів вовни та замовив усе необхідне для декорацій. Героїв планує зробити близько 20, і це будуть тварини. Вже готовий один персонаж — козеня. Озвучувати героїв попередньо погодилися танцюрист Влад Яма та акторка Руслана Писанка.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа