Можливо, що в сім’ї Януковича відберуть контроль над “рубильником” цифрового телевізійного мовлення в Україні

Про таку можливість повідомляє група Депутатський Контроль

Генеральна прокуратура України розпочала ‪#‎розслідування‬ за фактами зловживання службовим становищем посадовцями Нацради з питань телерадіомовлення. Йдеться про незаконні дії, які призвели до ‪#‎монополізації‬ ТОВ «Зеонбуд» ринку цифрового телебачення. Наразі МВС України за дорученням прокуратури перевіряє наведені «Депутатським контролем» факти

Про це повідомили народному депутату, співголові МДО «Депутатський контроль» Геннадію Кривошеї у Генеральній прокуратурі України.

Як вказують у прокуратурі, кримінальне ‪#‎провадження‬ розпочато за фактами зловживання владою та службовим ‪#‎становищем‬ (стаття 364 Кримінального кодексу). Порушення відбувалися під час ‪#‎конкурсу‬ на визначення провайдера цифрового телебачення. Завдяки ‪#‎незаконним‬ діям посадовців, монопольне становище на ринку зайняло ТОВ «Зеонбуд».

Зазначимо, що «Депутатський контроль» неодноразово озвучував докази ‪#‎махінацій‬ при проведенні конкурсу. Метою цих дій було унеможливити участь у відборі потенційних ‪#‎конкурентів‬ «Зеонбуду».

Результатом цього непрозорого конкурсу стало монопольне становище «Зеонбуду» на ринку цифрового телебачення, яке товариство використовує для незаконного ‪#‎збагачення‬.
Нагадаємо, що ТОВ «Зеонбуд» наразі є фактичним монополістом на ринку цифрового телебачення. Це дозволяє компанії завищувати ‪#‎тарифи‬ у 4-5 разів та погрожувати телекомпаніям відключенням. Провайдер також ‪#‎кодує‬ сигнали телеканалів, порушуючи умови ліцензії. Завдяки таким діям «Зеонбуд» отримує ‪#‎надприбутки‬ від своєї діяльності.

При цьому справжній власник «Зеонбуду» лишається невідомим, адже засновником товариства є кіпрська ‪#‎офшорна‬ компанія «Планбрідж Лімітед». За наявною інформацією, нею володіє оточення екс-президента України Віктора Януковича. Тож цілком імовірно, що представники колишнього режиму не тільки отримують надприбутки, а й можуть впливати на український телевізійний простір.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа