#МоваНаЧасі: Вимагаємо прийняти закон про українську мову 5670-д

Під стінами Верховної Ради активісти київського осередку МНК вимагали прийняття громадського закону про українську мову (5670-д). Завданням цього законопроекту є захист прав українських громадян на отримання інформації та послуг державною мовою, а також – наповнення державного статусу української мови реальним змістом.

—”Захист Мови, як такої, є настільки ж важливим, як захист державних кордонів та прав громадян України, адже вона є не лише засобом комунікації людей, а й засобом національної ідентичності та одним з найцінніших надбаннь нашої Нації, котрі ми маємо плекати й обороняти“, — заявив учасник акції, член КМО Станіслав Луців.

Перед розглядом законопроекту нардепи опозиційного блоку просували проросійські тези “Да какая разніца?!”, про “розкол суспільства”, актуальність інших “економічних реформ”. Це лише в черговий раз переконує — ми все робимо правильно, й реванш російських сил не пройде! Ми повинні захищати нашу мову, як один з важливих й невід’ємних елементів державності. Питання мови це не лише питання культурного чи гуманітарного характеру – це одне з головних питань національної безпеки, його не можна ігнорувати.

Потребуєш більше інформації про цей законопроект — дивись: https://goo.gl/MnEfya


Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада у першому читанні прийняла Проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної № 5670-д.Основною метою законопроекту стане врегулювання юридичного вакууму після того, як колишній мовний закон Ківалова-Колесніченка було визнано невідповідним Конституції.

Джерело: МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа