Москва сподівається до кінця року підписати з Києвом нові газові угоди

Посол Росiї в Українi Михайло Зурабов прогнозує, що новi домовленостi мiж РФ i Україною в газовiй сферi буде закрiплено на мiжурядовому рiвнi.

“Найiмовiрнiше, це буде мiжурядова угода. Вона, найiмовiрнiше, вiдповiдним чином легiтимiзуватиметься й вiдповiдним чином схвалюватиметься”, – сказав вiн журналiстам у недiлю в Києвi.

Посол зазначив, що Росiя та Україна розраховують на те, що в груднi можна буде пiдписати все те, що має надалi регулювати вiдносини двох країн в енергетичнiй галузi та в питаннях газового спiвробiтництва.

Посол вважає, якщо може бути якийсь збiй у цих переговорах, то вiн може мати технiчний характер, пов’язаний з надзвичайно щiльним графiком.

Вiн також прогнозує, що на початку наступного тижня iнтенсивнiсть контактiв мiж перемовниками в газовiй сферi зросте.

Крiм цього, посол заявив, що за жодних умов не вiдбудеться перебою в постачаннях росiйського газу до Європи, оскiльки сторони домовилися виконувати наявнi газовi домовленостi до укладення нових.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі глави “Газпрому” Олексія Міллера та міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка , розглядалися питання поточного та перспективного співробітництва в газовій сфері. Глава “Газпрому” Олексій Міллер стверджував, що Україна та Росія до нового року оформлять домовленості про розвиток співпраці в газовій сфері.

 

Джерело: ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа