Москва руками донбаських маріонеток звільняє Україну від тягаря “Закону про амністію”

Щодо так званих «виборів» у ДНР / ЛНР

Сценарій, який зараз розігрується на Донбасі, цілком очевидний.

Бойовики ДНР / ЛНР під диктовку Кремля імітують проведення «виборів». Після оголошення заздалегідь намальованого результату, дане «волевиявлення» буде визнано Москвою і всякими Науру. Потім Путін змушуватиме Київ визнати «легітимну» «владу» і вести з нею подальші переговори. Мовляв, навіщо ще якісь вибори 7 грудня, якщо народ уже сказав своє слово.

Всім в світі очевидно, що це абсолютно цинічний спосіб зриву Мінських домовленостей. На що Путіну прямо вказали всі ключові лідери – від Обами до Пан Гі Муна.

Крім цього, проведення «виборів» 2 і 9 листопада фактично помножує на нуль закони про амністію та порядку місцевого самоврядування на окупованих територіях Донбасу. Одним ударом буде знищена вся договірна база, на якій вибудовувався процес припинення вогню і розмежування. Ми повернемося в початок вересня.

Як повинна вчинити в цій ситуації українська влада?

Переконаний, що єдиний спосіб добитися перемоги над терористами і поставити на місце кремлівських карликів – це бути твердими і послідовними у своїх діях.

Частина Донецької та Луганської областей фактично окупована. Групи бандитів і співчуваючих їм осіб намагаються організувати на зазначеній території «вибори». Що, по суті, відбувається? Відбувається діяння, передбачене ч.3 ст.109 Кримінального Кодексу України, а саме «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади». Причому організованою групою і з залученням ЗМІ.

Раніше у нас вже була точно така ж ситуація – в Криму і Севастополі. Тому дії влади мають бути аналогічними. Це значить, що:

1) Генеральна прокуратура зобов’язана почати кримінальне провадження за фактом порушення зазначеної статті КК.
2) Матеріали Генпрокуратури повинні бути передані в СБУ для проведення досудового розслідування.
3) Повинні бути встановлені всі особи, причетні до скоєння кримінального злочину. Це не тільки терористи і не тільки «кандидати». Але й ті, хто закликав до проведення виборів. Це стосується всіх членів «виборчих комісій», різноманітних агітаторів і т.д. Всі ці громадяни повинні чітко усвідомлювати, що стають злочинцями. Колоритна дама в кокошнику, що агітувала за Захарченко, повинна розуміти, що тепер на додаток до статусу «зірки YouTub’а” їй світить реальний тюремний термін до 5 років, як тільки вона опиниться на контрольованій українськими властями території.
4) Повинно бути чітко заявлено, що рішення «обраних» органів не створюють жодних юридичних наслідків.

Правових підстав, щоб почати кримінальне переслідування, більш ніж достатньо. Якщо цього не відбудеться, виникнуть обгрунтовані питання до наших правоохоронців.

Також необхідно екстрене прийняття нормативно-правового акту, щоб виключити всі шпарини для організаторів виборів на Донбасі.

Добровільні пособники Путіна на Донбасі повинні засвоїти, що вони купують собі нещасливий квиток в один кінець. І цей кінець наближається.

Dmitry Tymchuk
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа