Москва переслідує татар за акцію в пам’ять про захисників Казані

246930566_976209989602227_692216384990493853_n

Метрополія продовжує систематично розправлятися з усіма непідконтрольними організаціями в колоніях – національних республіках.

Після заборони «башкорт» і залякування башкирських активістів, Москва взялася за Всетатарский громадський центр (ВТОЦ). Прокуратура Вахітовського району Казані сповістила голову Всетатарского громадського центру (ВТОЦ) Фаріта Закієва про намір порушити адміністративну справу за статтею 20.3.1 КпАП РФ – розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності.

Про це повідомляє сайт “Idel.Реаліі”, в розпорядженні якого є копії документів прокуратури.

Прокуратура вважає, що ВТОЦ 15 жовтня “в ході публічного заходу у формі мітингу, що пройшов в парку Тинчурін, вчинив дії, що підпадають під ознаки складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.20.3.1 КоАП РФ”.

В той день пройшла акція, присвячена Дню пам’яті захисників Казані, полеглих при взятті міста військами Івана Грозного.

Представник прокуратури просить главу ВТОЦ Фаріта Закієва з’явитися 20 жовтня в 15:00 у будівлю відомства. “Буде вирішуватися питання про порушення стосовно юридичної особи – Регіонального Всетатарского громадського руху – Всетатарского Громадського центру – справи про адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.3.1 КоАП РФ”.

За цією статтею юридичній особі загрожує штраф від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Фаріт Закієв повідомив “Комерсант-Казань”, що має намір приїхати в прокуратуру, але вважає її претензії необґрунтованими.

У січні 2021 року прокуратура Татарстану подала позов з вимогою визнати ВТОЦ екстремістською організацією і ліквідувати її. Процес ще не завершений.

Свободный Идель-Урал / Free Idel-Ural

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа