Москва лякає президента Хорватії долею Бузини

272798539_1261142334366685_5744378283559879858_n

Критичні висловлювання президента Хорватії Зорана Мілановича щодо України можуть загрожувати його безпеці. Таку думку висловив на брифінгу в Москві заступник директора департаменту інформації та друку Міністерства закордонніх справ Росії Олексій Зайцев.
Як відомо, хорватський президент днями негативно висловився відносно європейського та євроатлантичного вибору України та заявив про те, що хорватські військові мають залишитися осторонь українсько-російського конфлікту. Через його висловлювання Зорана Мірановича було занесено до бази українського проекту «Миротворець», тобто включено до переліку осіб, що загрожують безпеці української держави.
“Хто на нібито вільному та демократичному Заході посміє висловити свою точку зору, відмінну від офіційної, неминуче поплатиться своєю кар’єрою, а можливо і безпекою.
Німецького віце-адмірала К.-А.Шенбаха, який заявив, що Крим назавжди втрачений для Києва і назвав заяви про плани Росії щодо нападу на Україну «нонсенсом», змусили подати у відставку.
Президента Хорватії З.Мілановича, який вважає, що Україні не місце в НАТО, внесли в базу даних екстремістського сайту «Миротворець», як, втім, і вищеназваного німецького віце-адмірала.
Нагадаємо, що відомий журналіст і письменник О.А.Бузіна, який вважався в списках цього сайту, був убитий», – заявив представник МЗС РФ.
Історика та журналіста Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року біля його будинку в Києві.
Через проросійські погляди загиблого ця смерть викликала значний резонанс. Слідство у справі триває.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа