Московських агітаторів проти Томосу затримала афінська поліція

Broshura-Athens

За даними власних джерел Cerkvarium, які зараз перебувають в Афінах, українську делегацію УПЦ МП, яка вчора нав’язливо агітувала елладських єпископів проти визнання ПЦУ, роздаючи пропагандистські брошурки, зранку забрала поліція біля монастиря Петракі. Джерела припускають, що причиною таких рішучих дій поліціянтів може стати порушення громадського порядку та незаконна релігійна агітація проти державної церкви.

Як відомо, в Греції державний статус Елладської церкви законодавчо закріплено. Крім того, такий же статус має і Вселенський патріархат, в чиїй канонічній юрисдикції перебувають митрополії Нових територій та Свята гора Афон, а також до прямої адміністративної юрисдикції входять ще кілька єпархій на території Греції (наприклад, напівавтономна церква Криту). Очевидно, що цей момент не прорахували проросійські пропагандисти, що готували провокацію в Афінах напередодні Собору Ієрархії ЕПЦ з українського питання.

Натомість медіа, наближені до УПЦ МП, дуже оптимістично рапортують про діяльність посланців з брошурками. Начебто серед єпископів ЕПЦ спостерігалась велика зацікавленість російським агітпропом, перекладеним грецькою мовою.

Нагадаємо, завтра, 12 жовтня, пройде позачергове екстренне зібрання Собору Ієрархії ЕПЦ, на якому очікується оголошення про визнання ПЦУ. Формат офіційного релізу про результати роботи Собору допоки невідомий. Наразі чекаємо підтвердження інформації про інцидент.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа