Москітний флот України прогнав російський корабель від острова Зміїного

1 Москітний флот України у наступі

У Чорному морі в районі острова Зміїного в українській економічній зоні в ніч на 9 вересня був помічений російський сторожовий корабель «Сметливый». Миттєво були підняті по тривозі екіпажі артилерійських бронекатерів «Бердянськ» і «Аккерман», які ще не включені до складу ВМС України і проходять заводські випробовування, фрегата «Гетьман Сагайдачний» і вертоліт Ка-27.

Кореспондент Військового телебачення України Євген Силкін показав на відео цю першу бойову операцію наших катерів. «Без зайвих вагань, вони використали тактику вовчої зграї – дуже швидко оточили російський корабель і за підтримки фрегату «Гетьман Сагайдачний» відтиснули його від кромки виключної морської економічної зони України», — мовиться у його повідомленні. В результаті «Сметливый» був змушений «здатися і, додавши ходу, вирушити у зворотному напрямку».

Напередодні, 7 вересня, в Чорному морі також стався інцидент між укpаїнcьким кораблем моpcької охорони «Поділля» і pоcійськими бойовими кораблями та літаком Cу-24. Після цього командування ВМСУ прийняло рішення направити в район Зміїного кораблі ВМС України.

Показали вони себе тепер відмінно. Це була перша перемога над Росією москітного флоту України

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа