Моніторинг реформ: Зеленський не виконує “домашнє завдання”

homework

Кампанію “Курс➡️НАТО” запущено, щоб консолідувати суспільство навколо руху в НАТО і наближення до отримання Плану дій щодо членства в альянсі.
Потрібно домогтися ухвалення низки законів у сфері національної безпеки, щоб наблизитися до отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Також ми маємо сформувати платформу для комунікації влади, громадянського суспільства та експертів, щоб справа рухалася. В медіапросторі важливо доносити до громадськості важливість та актуальність євроатлантичного курсу.
Треба моніторити дії влади в цьому напрямку, а також – заяви її представників та представників НАТО. Результатами моніторингу ми відкрито ділитимемося. Також – ініціюємо широке обговорення теми для кращого ухвалення рішень.
До кампанії можуть долучитися всі політичних партій, громадських об’єднань та громадян. Ця ініціатива не може бути чиєюсь “власністю”, це – спільна справа державницьких сил. І в роботі над нею ми дотримуємося максимальної публічності та прозорості.
Наразі ми слідкуємо за прогресом ухвалення законів у трьох напрямках : реформа СБУ, оборонні закупівлі, державна таємниця. В усіх трьох влада не зробила поки нічого. Законопроект про СБУ має цілий список колізій та неточностей. Законопроект про оборонні закупівлі не зареєстровано. А закон про державну таємницю взагалі знаходиться на рівні концепції.
Ми маємо разом стимулювати владу до реального руху в НАТО та об’єднувати для цього зусилля. Часу маємо небагато – до саміту НАТО 14 червня. Працюймо разом для наближення України до Північноатлантичного альянсу.
Просто зараз ви можете долучитися до розголосу. Спитаймо Зеленського. Чому ми досі не в НАТО? Де реформи в сфері національної безпеки? Що влада робить для руху в НАТО?
1. Зробіть допис, розповівши про кампанію “Курс➡️НАТО”
2. Поставте запитання владі, що вона робить для дотримання євроатлантичного курсу
3.Позначте в дописі декількох представників влади, поширте допис
4. Можете використати для допису це зображення
З поточними напрацюваннями кампанії можна ознайомитися за посиланням: http://bit.ly/МоніторингНАТО

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа