Моніторинг діяльності місцевих Майданів на ранок 06.02.14

From: [email protected] Thu, 6 Feb 2014 08:49:10 +0000

Перед Вами моніторинг регіональних ЗМІ за 5 лютого 2014. У цьому моніторингу зібрані новини із обласних та районних центрів, пов’язані із акціями протесту та політичною кризою в Україні. Цей проект здійснюється командою волонтерів Громадського сектору Євромайдану.

Ця ініціатива виникла у зв’язку з тим, що немало зі значимих регіональних подій залишаються за кадром через брак комунікацій із загальноукраїнськими ЗМІ.

Цей дайджест покликаний допомогти у постачанні місцевих новин до центральних ЗМІ. Також він може стати в пригоді журналістам, які хотіли би мати перед собою загальну картину подій, які підбуваються у регіонах України.

Цей документ складається з двох частин: огляду подій у регіонах, який узагальнює те, що відбулося за день на місцях і вказує на найцікавіші події, та дайджесту новин про акції, які пройшли у регіонах, заяви місцевих політиків, відставки, суди і т.д.

У найближчі дні наш моніторинг покриє усі області, і відтак повідомлятиме щодня про кожну акцію євромайданівців у регіонах та про усі значимі політичні події у областях. Планується, що моніторинг за попередній день розсилатиметься щодня о дев’ятій годині ранку. Якщо Ви хочете отримувати цей дайджест, будь ласка, напишіть на адресу [email protected].

ОГЛЯД ПОДІЙ

Передача облдержадміністрацій, боротьба прокуратури із місцевими радами, ротації в СБУ

У Тернополі у ніч на 4 лютого свободівці взяли під контроль приміщення ОДА, яке до того займали представники різних опозиційних сил. Правий сектор Тернополя вирішив уникнути конфлікту, але 5 лютого зробив заяву, у якій закликав опозиції припинити співпрацю із губернатором В. Хоптяном. Ввечері 5 лютого активісти також залишили приміщення Рівненської облдержадміністрації. Вони зробили це після того, як новим головою облради був обраний депутат від Батьківщини М. Кириллов. В Івано-Франківську активісти розблокували для співробітників ОДА один з поверхів адміністрації.

http://poglyad.te.ua/podii/ternopilskyj-pravyj-sektor-prosyt-opozytsiyu-otyamytys-ne-spivpratsyuvaty-z-vorohom-i-ne-zradzhuvaty-narodu/

http://vse.rv.ua/news/1391624642-praviy-sektor-pishov-z-rivnenskoyi-oda-pid-opleski-gromadi.html

http://www.blitz.if.ua/?q=news&id=10416

По всій Україні прокуратура та суди боряться із опозиційними обласними та районними радами. За позовами прокуратур суди скасовують рішення місцевих рад про визнання Народної ради, недовіру головам адміністрацій, перейменування вулиць та площ, заклики до відставки В. Януковича. За останній день було скасоване рішення Христинівської райради (Черкащина) щодо суспільно-політичної ситуації, повернуто на посаду голову Бучацької РДА (Тернопільщина), оскаржено перейменування площі у Тернополі на честь героїв Майдану, скасовано вже другу заяву Рівненської ОДА.

http://procherk.info/news/7-cherkassy/20731-slidom-za-miskim-golovoju-pravo-pidpisu-zabrali-i-v-golovi-rajradi

http://zz.te.ua/sud-skasuvav-rishennya-pro-nedoviru-namisnyku-yanukovycha-v-buchachi/

http://vse.rv.ua/news/1391604063-zvernennya-rivnenskih-deputativ-do-verhovnoyi-radi-znovu-skasuvali.html

http://infoprostir.te.ua/archives/38290/%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%96%D1%86%D1%8F%D0%B2-%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82/

У Луганську продовжується хвиля обшуків у помешканнях місцевих опозиціонерів, яка почалася після затримання машини із агітпродукцією. 5 лютого обшукали квартири лідерів луганського Удару та Єдиного центру.

http://lugansk.comments.ua/news/2014/02/05/140441.html http://www.citynews.net.ua/news/31544-v-luganske-miliciya-provela-obysk-u-lidera-mestnogo-edinogo-centra.html

У смт Сосниця (Чернігівщина) зібрався мітинг з вимогою покарати місцевих “мажорів”, яких звинувачують у вбивстві місцевого мешканця. Близько півтисячі людей взяли участь у події; відтак, на акцію прийшов майже кожен десятий мешканець селища.

http://4ernigiv.info/3876-zhitel-sosnic-viyshli-na-bunt-z-za-vbivstva-mnsnika-pavla-tereschenka-vdeo.html

В. Янукович провів ротацію керівників обласних управлінь СБУ. Керівника черкаського СБУ переведено у Львів, в на його місце у Черкаси прийшов його колега з Полтави. Також було змінене керівництво Волинського управління СБУ.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/5/7012877/

ДАЙДЖЕСТ

ВОЛИНЬ

Замість змушеного мітингувальниками піти у відставку губернатора Волинської області В. Янукович призначив головою ОДА О. Башкаленка, керівника Партії регіонів у області.

http://www.volynpost.com/news/26962-na-volyni–novyj-golova-oblderzhadministracii

Вже третій тиждень продовжується блокування частини внутрішніх військ у Луцьку.

http://www.volynpost.com/news/26874-u-lucku-tretij-tyzhden-sterezhut-vvshnykiv

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

5 лютого зранку в Івано-Франківську активісти пікетували приміщення суду, де розглядали позов прокурора про визнання незаконним рішення Івано-Франківської міськради щодо використання прапора Європейського Союзу.

КРИМ

Голова Меджлісу запропонував розпустити Кримський парламент

http://news.allcrimea.net/news/2014/2/5/glava-medzhlisa-predlozhil-raspustit-krymskii-parlament-5068/

Дев’ять діб загони самооборони в Севастополі вдень і вночі охороняли будівлю обладміністрації в очікуванні нападу радикалів з Західної України. Наразі цілодобове чергування припинено, але самооборонці не втрачають пильності.

http://www.0692.ua/news/468487

У Сімферополі протестують проти будівництва глибоководного порта в Криму. Активісти вимагають припинення будь-яких переговорів з китайськими інвесторами.

http://www.0652.ua/news/469078

Кримський “Стоп Майдан” щодня збирається на залізничному вокзалі в Сімферополі аби змусити мітингувальників звільнити захоплені будівлі в Києві.

http://www.gazeta.crimea.ua/news/krimskii-stop-maidan-do-osvobojdeniya-kieva-11-dnei-12103

ЛУГАНСЬК

«Допустить оппозицию к эфиру!», «ЛОТ! Даешь паритет мнений!» – під такими гаслами в Луганську пройшов мітинг навпроти Луганського обласного телебачення. Активісти Штабу національного спротиву Луганщини вкотре вимагають відсторонити від обов`язків гендиректора ЛОТ Родіона Мирошника через необ`єктивне та упереджене висвітлення подій, що відбуваються в країні та регіоні.

http://cxid.info/laquo-dopustit-oppoziciu-k-efiru-raquo-v-luganske-v-ocherednoy-raz-piketirovali-laquo-lot-raquo-video-n111945

ЛЬВІВ

Тітушкам, яких привезли у Львів з Дрогобича, щоби протестувати проти зайняття ОДА, сказали, що вони їдуть підтримувати Євромайдан.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/25254408.html

ОДЕСА

Одеські євромайданівці провели мітинг під стінами державного телебачення: «Годі брехати за наші гроші». Журналістам принесли свинячі тельбухи та вітання від Гудвіна. На мітингу було близько 50 одеситів-прихильників Євромайдану та двоє антимайданівців.

http://www.reporter.com.ua/news/51k/

http://dumskaya.net/news/odesskie-evromajdanovcy-budut-piketirovat-gosuda-032406/

http://timer.od.ua/news/pod_ogtrk_prinesli_potroha_i_uchebnik_ukrainskogo_159.html

http://timer.od.ua/news/kochanovskaya_3006.html

На одеситів, що протестують проти рейдерства, відкрито кримінальне провадження.

http://dumskaya.net/news/miliciya-otkryla-ugolovnoe-proizvodstvo-v-otnosh-032421/

http://dumskaya.net/news/na-poselke-kotovskogo-idet-massovyj-zahvat-chast-032407/

http://odessa.comments.ua/news/2014/02/05/112948.html

ТЕРНОПІЛЬ

У Тернополі депутати обласної ради подали заву про зникнення Голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, оскільки той з 23 січня ( день взяття ОДА) та до 4 лютого не з’являвся на своєму робочому місці і не повідомляв причини своєї відсутності. НЕ зважаючи на те що більшістю голосів депутати ОДА висловили недовіру губернатору 30 січня Тернопільський окружний адмінсуд задовольнив позов прокуратури області та скасував рішення сесії облради про недовіру.

ХАРКІВ

Кернес та Добкін заявляють повести новостворену «народну гвардію» на звільнення «захоплених» прихильниками Майдану територій та держустанов. До «гвардії» увійшли, зокрема, представники бійцівських клубів.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/25253038.html

ЧЕРКАСИ

Один з лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов звільнений з черкаського СІЗО під домашній арешт.

http://procherk.info/news/7-cherkassy/20744-hadzhinovu-vinesli-virok-ta-zabrali-pasporti

Близько двох сотень черкащан ввечері пікетували місцеву організацію Партії регіонів.

http://procherk.info/news/7-cherkassy/20728-cherkaschani-piketuvali-ofis-partiyi-regioniv

ЧЕРНІГІВ

Близько 30 автомобілів взяли участь у чернігівському автопробігу на підтримку Дмитра Булатова

http://4ernigiv.info/3875-fotoreportazh-s-chernigovskogo-avtoprobega-v-podderzhku-dmitriya-bulatova.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа