Модульні містечка для переселенців: соціальне гетто чи крок до кращого життя?

12 листопада в Українському кризовому медіа-центрі громадські діячі презентують результати моніторингу 5 модульних містечок для переселенців в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

 

26-28 жовтня представники громадських організацій, які працюють з питаннями переселенців в Україні, відвідали модульні городки в Дніпродзержинську, Дніпропетровську, Павлограді, Запоріжжі та Нікополі.

 

Участь у моніторинговому візиті взяли представники Ресурсного Центру для допомоги вимушеним переселенцям, Центру зайнятості вільних людей, БФ «Право на захист» і Данської ради у справах біженців в Україні.

 

Під час візитів вони дослідили наступні питання:

  1. умови проживання переселенців в модульних містечках;
  2. соціальний зріз аудиторії (рівень зайнятості, соціальна адаптація, готовність до самостійної оренди житла та ін.).

 

Спікери заходу:

  • Ігор Мороз, аналітик Ресурсного Центру для допомоги вимушеним переселенцям;
  • Ольга Івкіна, координатор контактного центру Ресурсного Центру для допомоги вимушеним переселенцям;
  • Ольга Семенова, координатор Центру зайнятості вільних людей;
  • Тетяна Сіренко, Центр допомоги «Право на Здоров’я».

Ідея Ресурсного Центру для допомоги вимушеним переселенцям полягає в об’єднанні зусиль громадських ініціатив і Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини задля ефективної допомоги тим, хто був вимушений покинути свої домівки в Криму чи східних областях. Ресурсний Центр об’єднує Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ГІ «КримSOS», проект «Без кордонів», ГО «Центр Соціальна Дія», ініціативу «Дім друзів», ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда», ГО «Центр зайнятості Вільних людей», ВБФ «Право на захист», БФ «Рокада», ГО «Кримська діаспора», ГІ «Аптечка для біженців», ГО «Центр громадянських свобод».

12226863_998910946833051_1810074651_n

12231347_998910893499723_2092992557_n

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа