МО хоче позбутися волонтерів: Речовим забезпеченням українських бійців опікуватиметься автоматична система НАТО

Збройні сили України з 1 січня 2016 року перейдуть на автоматизовану систему речового забезпечення за стандартами НАТО. Презентація її відбулася в Одесі 2 грудня нинішнього року. В ній взяв участь міністр оборони України Степан Полторак

За словами глави підрозділу Міноборони – Проектного офісу реформ Андрія Загороднюка, таку систему використовують всі армії НАТО. «Сьогодні облік на більшості складів МОУ в паперовій формі з відповідними наслідками. Система дасть повну прозорість у забезпеченні і рішення можна буде приймати в секунди. Програма була куплена колись в МОУ, але жодного разу не використовувалася. Система охоплює весь ланцюг від тилу збройних сил до рядового солдата.

В системі передбачені картки бійця і планшети старшини, що відповідає за речове забезпечення. Працює як у мирний час так і в зоні ведення бойових дій. Додаток в Андроїді для цієї програми наші хлопці зробили самі. Зараз проганяємо систему в пілотному режимі по вісі Тил-ОЦЗ-одна бригада-батальйон-бійці, з наступного року будемо розповсюджувати на інші частини в країні. Команда проекту – просто супер, спасибі всім!», – зазначив Загороднюк.

Тож нова система автоматизації обліку речового майна на базі комплексу SAP (www.sap.com) забезпечить повну прозорість усіх операцій. Це ще один з кроків, який наближає українську армію до стандартів НАТО.

Сергій Горицвіт

1 Презентація натівського проекту речового забезпечення ЗСУ

презентація натівського проекту речового забезпечення ЗСУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа