Міжнародний кримінальний суд визнав: анексія Криму – це наслідок загарбницьких дій Кремля

Міжнародний кримінальний суд прирівняв ситуацію в окупованому Криму до міжнародного військового конфлікту між Україною та Росією.

Про це написала у себе на сторінці у Facebook депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

«Важлива та суттєва перемога. За висновком МКС, цей міжнародний військовий конфлікт розпочався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх Збройних Сил для отримання контролю на частини території України без згоди уряду України», – написала парламентар.

За словами Ірини Фріз, право міжнародних збройних конфліктів застосовується до цієї ситуації після 18 березня 2014 року.

«Отже, на поточний час, події на території Криму та Севастополя відповідають стану окупації, що продовжується. На думку МКС, встановлення факту правових підстав для початкової інтервенції, яка призвела до окупації, не потрібне», – підкреслила народний депутат.

Ірина Фріз переконана, що заяви російської сторони про результати референдуму вже є юридично нікчемними.

«Також, юридично втрачають будь-які аргументи тези Кремля щодо внутрішнього, громадянського конфлікту в Україні. Анексія Криму стала не наслідком волевиявлення мешканців півострова, а результатом загарбницьких дій Кремля щодо незалежної та суверенної держави Україна», – написала Ірина Фріз.

Таким чином, за її словами, цей міжнародний конфлікт може бути розслідувано за нормами Римського статуту.

«Канцелярія прокурора Міжнародного Кримінального Суду також містить інформацію про утиски кримських татар на півострові, насильницькому переміщенні 179 заарештованих на територію Російської Федерації, примусову мобілізацію на військову службу мешканців Криму. Прокурор суду вирішила продовжити в наступному році збір доказів відносно цієї ситуації», – повідомила Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 15 Nov 2016 14:08:39 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа