Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме бойові дії в Україні в 2014 році

crimrusflagПро завершення попереднього розслідування оголосила прокурорка Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуда.

У заяві повідомляють, що Канцелярія пані Бенсуди дійшла висновку, що багато діянь, скоєних в Україні у нинішньому контексті, становлять воєнні злочини та злочини проти людяності. Їх можна поділити на 3 категорії:

  1. Злочини, скоєні під час військових дій;
  2. Злочини, скоєні під час затримань;
  3. Злочини, скоєні у Криму.

Ці діяння були достатньо серйозними, аби вимагати їхнє розслідування в МКС. При цьому, в Канцелярії суду розглядали злочини різних сторін конфлікту, тобто, як Росії, так і України.

Прокурорка МКС зазначила, що Київ активно співпрацював зі співробітниками її Канцелярії. Зокрема, українська влада надавала детальну інформацію щодо розслідувань та проваджень щодо ймовірних злочинів. Крім того, у суді є також інформація щодо проваджень, відкритих у Росії.

“Я сподіваюсь на конструктивний та взаємовигідний діалог з урядом України i, маю надію, з урядом Російської Федерації, який допоможе нам зрозуміти, як найкращим чином забезпечити здійснення правосуддя”, – повідомляє Фату Бенсуда.

Зазначається, що до органу правосуддя Україна звернулася ще навесні 2014 року. Згодом до цієї заяви долучили ще одну, яку подали роком пізніше, аби охопити усі ймовірні злочини, скоєні на території України з 20 лютого 2014 року.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа