Міжнародна конференція пам’яті Ярослава Дашкевича

DashkevyczЗавтра, 13 грудня 2016 року, о 10.00 в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка розпочинається Міжнародна наукова конференція «Україна – Європа – Схід: Проблеми та перспективи сучасної гуманітаристики», присвячена 90-річчю від дня народження видатного вченого в галузі гуманітарних наук професора Ярослава Романовича Дашкевича (1926-2010). Впродовж двох днів вчені з України, Вірменії, Канади, Польщі, Туреччини, США, Азербайджану, Нігерії та Франції дискутуватимуть про найактуальніші проблеми сучасної гуманітаристики в контексті історичних, культурних та наукових зв’язків України, Європи та Сходу.

Україну під час роботи представлятимуть провідні вчені Національної академії наук України, вищих навчальних закладів, інших культурно-освітніх установ з Києва, Львова, Одеси, Чернігова, Дніпра, Запоріжжя, Маріуполя, Мелітополя, Сімферополя, Луганська, Луцька, Полтави, Івано-Франківська, а також країн Європи та Азії.

Окрім наукових доповідей, під час роботи Міжнародної конференції відбудеться презентація збірників праць Ярослава Дашкевича «Україна і Схід» та «Україна на перехресті світів» (Львів, 2016).

Також в рамках роботи конференції, 14 грудня 2016 року об 11.00 у Дзеркальній залі Львівського університету, відбудеться засідання круглого столу, присвяченого проблемам реінтеграції Криму.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа