Міжкомітетські слухання ВР з питань безпеки білорусів в Україні

Білорус

Завдяки зусиллям правозахисної спільноти, 23 листопада о 14:00, “Комітет Верховної Ради України з питань прав людини” спільно з “Комітетом з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва” та “Комітетом з питань правоохоронної діяльності” проведе міжкомітетські слухання, головною темою яких стане безпеку білорусів, які змушені шукати прихистку в Україні через політичні переслідування.

Важливою проблемою, до якої намагається привернути увагу влади Центр громадянських свобод та інші ініціативи, солідарні з громадянським суспільством Білорусі, залишаються чинні угоди між силовими відомствами України та Білорусі, які можуть бути використані для політичних переслідувань білоруських активістів режимом Лукашенка.

У ході слухань правозахисники мають намір домогтися перегляду порядку взаємодії у рамках цих угод, таким чином, щоб забезпечити додатковий захист білоруським політичним мігрантам, яким може загрожувати небезпека на території України. Крім того, спілка небайдужих правозахисних організацій підготувала низку пропозицій щодо вирішення законодавчих проблем, які сьогодні заважають повноцінно легалізуватися та соціалізуватись активістам з Білорусі в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа