Мінські переговори стоять в глухому куті

Народний депутат України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі  Ірина Геращенко  на своїй сторінці в Facebook розповіла про підсумки зустрічі підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську.

За словами депутата, українська сторона наполягає, щоби всі заручники були звільнені до новорічних свят.

«Тема звільнення, як завжди, була ключовою. Наполягаємо , щоб до поранених та хворих було допущено місію Червоного Хреста і щоб всі незаконно утримувані були звільнені до новорічних свят. В першу чергу, ставимо питання про важкохворих, поранених і жінок, яких також тримають серед заручників», – сказала Геращенко.

Вона зауважила, що попри всі зусилля пришвидшити процес, звільнення заручників відбувається дуже важко.

«Попри все, дуже сподіваюся , що сьогоднішня мінська зустріч в найближчі дні дасть результат – дай Бог, визволимо кількох тих, хто особливо потребує медичного догляду. А ключовою темою всіх робочих груп було погіршення безпекової ситуації і постійне порушення режиму припинення вогню. Без тиші неможливо вирішити жодне інше питання, ані гуманітарне , ані розмінування, ані звільнення. Тому, наполягаємо на розширенні моніторингової місії ОБСЄ і її постійній присутності на лінії зіткнення, а не в тилу», – підкреслила Ірина Геращенко.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа