Міноборони та посольство України в США нагородили американських медиків і волонтерів

В Посольстві України вручили відзнаки Міністра оборони України та грамоти Посольства американським медикам та волонтерам, які допомагають розбудовувати систему медичного забезпечення в Збройних силах України та лікувати українських поранених в медичних закладах в США.

Посол України в США Валерій Чалий та аташе з питань оборони при Посольстві України в США генерал-майор Володимир Гаврилов у своїх виступах подякували американським волонтерам та медикам за їх вагомий внесок в розбудову сучасної системи медичного забезпечення в Збройних Силах України та сприяння в організації лікування українських поранених в американських медичних закладах.
Валерій Чалий відзначив, що за час антитерористичної операції на Сході Україні більше 10 тисяч українських військових отримали поранення і наголосив, що організація лікування та реабілітації їх є пріоритетним питанням для керівництва країни та всього суспільства. Нещодавно Президент України Петро Порошенко призначив Вадима Свириденка, який втратив кінцівки в АТО і пройшов лікування у Національному військовому медичному центрі у Вашингтоні, своїм Уповноваженим з питань реабілітації учасників АТО.
Від імені Національної асоціації екстрених медичних техніків виступив колишній директор міжнародних програм Марк Луедер, а від імені волонтерів голова організації «Revived Soldiers Ukraine» Ірина Ващук.
У заході також взяли участь представники Національної асоціації екстрених медичних техніків (NationalAssociation of Emergency Medical Technicians, NAEMT), які допомагали готувати українських військових медиків за програмою Prehospital Trauma Life Support (PHTLS), представники благодійних організацій «Revived Soldiers Ukraine» та «United Help Ukraine», голова «Української федерації Америки», президент «Злученого українського допомогового комітету».
Захід також відвідав Петро Петраківський – батько Героя України майора Олександра Петраківського, який проходить реабілітацію в одному із медичних центрів США.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа