Міноборони Резніков: даємо відсіч і тримаємо голову холодною

reznikov

Основні акценти поточної безпекової ситуації навколо України визначив міністр оборони Олексій Резніков.
🔸Аномалія 17 лютого. З 1 по 16 лютого було зафіксовано 107 обстрілів. За вчора – відразу 60. Завдання — приборкати цю аномалію, щоби вона не стала прологом до ескалації.
🔸Головний об’єкт вчорашніх обстрілів – мирне населення. Це військовий злочин і відверта провокація, однією з причин якої було засідання Ради Безпеки ООН.
🔸РФ активно поширювала фейк про обстріл дитячого садочка в Станиці Луганській, який начебто знаходиться на тимчасово окупованій території. Очікували, що ЗСУ порушать домовленості й дадуть привід звинуватити Україну в атаках на мирних людей. Цю брехню вдалося швидко спростувати.
🔸Україна постійно стикається з провокаціями в ці дні — обстріли, кібератаки, небезпечні маневри авіації, виведення з ладу мобільного зв’язку. Наше завдання — давати відсіч, але тримати голову холодною, не робити того, до чого нас підштовхує Росія.
🔸Україна не підтверджує заяви РФ про відведення військ. Йде їх звичайне переміщення. Разом із морською та авіаційною компонентою кількість російських військ біля наших кордонів складає близько 149 тисяч.
🔸Ймовірність масштабної ескалації оцінюється як невисока, хоча в жодному разі загроза не применшується.
🔸ЗС України отримали понад 2000 тонн допомоги. Це сучасна зброя, боєприпаси та засоби бронезахисту. І це ще не кінець.
🔸Кремль готує обґрунтування для визнання ОРДЛО за сценарієм, відпрацьованим у Грузії з Південною Осетією.
🔸Жодних силових дій щодо ОРДЛО чи Криму не буде. Там наші громадяни і піддавати їх небезпеці ніхто не збирається. Київ буде рухатися політико-дипломатичним шляхом.
🔸Жодної агресії стосовно Білорусі з боку України не може бути в принципі. За таке нас проклянуть нащадки. Міністр оборони РБ Віктор Хренін поділяє цей підхід.
🔸Умови РФ змінилися не тільки для України. Москва виступає за демонтаж НАТО в 14 країнах та майже повністю роззброєння трьох країни Балтії.
Українська армія готова зупинити будь-якого ворога. І це — стратегічна перевага України, зауважив міністр оборони.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа