Міноборони оприлюднило витрати на ракетний комплекс “Нептун” у 2021 році

Vyprobuvannya-Neptun-2-kvitnya-2020-roku

Стала відома сума, яку витратить Міністерство оборони України у 2021 році на закупівлю ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на інформацію озвучену Міноборони в Паспорті бюджетної програми на 2021 рік.

Фінансування закупівлі комплексу РК-360МЦ «Нептун» на цей рік складає 720 164,6 тисяч гривень (25,9 млн доларів).

До складу комплексу входять уніфіковані пускові установки, транспортно-заряджаючі машини, транспортні машини та рухомий командний пункт.

Наприкінці минулого року Міністерство оборони України замовило перший дивізіон ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

З того часу у ВМС ЗС України один з підрозділів перейшов на штат ракетного дивізіону та зараз готується до приймання ракетного комплексу на озброєння.

Береговий ракетний комплекс РК-360 МЦ «Нептуна» був прийнятий на озброєння Збройних сил України 23 серпня 2020 року.

Після цієї події стало відомо про завершення співпраці у розробці з українським виробником АТ «АвтоКрАЗ» та перехід на шасі марки TATRA.

Pusk-protykorabelnoyi-rakety-R-360-raketnogo-kompleksu-Neptun-17-chervnya-2020-roku-1536x1024Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

«Нептун» оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий та маршовий (основний) двигуни.

Першій є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією «Мотор Січ».

РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа