Міноборони купувало паливо дорожче, ніж воно коштує на заправці

Cекретар Комітету з питань національної безпеки та оборони, народний депутат Іван Вінник звернувся до правоохоронних органів з проханням провести розслідування закупівлі Міністерством оборони 30 тисяч тон дизельного пального.

«Про закупівлю Міністерством оборони 30 тис тон дизельного пального члени парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони дізналися 17 березня з “Вісника державних закупівель”. Ми звернули увагу на те, що закупівля проводилася не за конкурсною процедурою, а за переговорною. Це означає, що департамент закупівель Міноборони самостійно визначав потенційних постачальників палива, – заявив секретар комітету. – Коли ми вивчили контракти, які були укладені з Мозирським нафтопереробним заводом (республіка Білорусь), з’ясувалося, що стандартне зимове дизельне пальне було куплене по 25 980 грн/т з ПДВ. Це на 1,92 копійки/літр дорожче, чим на будь-якій заправці».

За словами народного депутата, після вивчення питання ціноутворення на Мозирському НПЗ, кошторису розмитнення і доставки пального в Україну,  виявилося, що звичайна закупівля на Мозирському НПЗ має бути на 5-6 тисяч грн./т дешевша. «Комітет вже звернувся до правоохоронних органів з проханням з’ясувати: чи ціну закупівлі було завищено навмисно, чи це була службова недбалість. Як профільний комітет парламенту, ми зробимо все необхідне, для того, щоб ця оборудка не нанесла втрат державному бюджету», – заявив Іван Вінник.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Wed, 08 Apr 2015 12:23:18 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа