Мінмолодьспорт висловило підтримку проекту вшанування пам’яті загиблих бійців АТО – «VOЇNY»

4 жовтня в Міністерстві молоді та спорту відбулася зустріч з учасниками громадського проекту «VOЇNY» під головуванням заступника міністра Ярослава Войтовича. У Міністерстві відзначили важливість ініціативи та засвідчили цілковиту підтримку з боку держави.

В рамках проекту впроваджується комплексний підхід щодо вшанування загиблих воїнів України, збереження пам’яті про героїв, відновлення національних традицій та патріотичного виховання молоді. Проект, зокрема передбачає інформаційно-просвітницькі заходи, вирішення питань встановлення пам’ятних знаків (монументів, дошок, пам’ятників тощо), розробку та уніфікації церемоніалу поховання, церемоній офіційних заходів, уніфікацію секторів військових поховань та інші процеси щодо належного вшанування пам’яті Українських героїв.

Учасники заходу, серед яких були представники організацій – ініціаторів проекту, обговорили напрямки співпраці, механізми обміну інформацією, погодження та реалізацію спільних дій.

Зокрема, під час зустрічі керівник «Корпусу захисників Революції Гідності»  Андрій Бойчук відзначив нагальну потребу збереження пам’яті про загиблих героїв для наступних поколінь українців.

«Належне вшанування пам’яті героїв триваючої російсько-української війни – є надважливим для формування національної свідомості, без якої не може бути України. В свою чергу «Корпус» готовий зробити все можливе для реалізації усіх необхідних для цього дій», – сказав Андрій Бойчук.

Олексій Бежевець, заступник голови «Корпусу», партнер юридичної компанії «Правовий Альянс»  в свою чергу розповів про триваючу роботу над нормативно-правовою базою для забезпечення імплементації усіх напрацювань на законодавчому рівні.

Представник «Українського інституту національної пам’яті» Павло Подобєд зазначив про наявні напрацювання Інституту в частині церемоніалу поховань, стандартів щодо пам’ятних знаків. Представниця  «Republic» Таїсія Братасюк повідомила, що в рамках проекту “Voїny” створена інтерактивна мапа з місцями вшанування загиблих бійців АТО, інформація на якій постійно доповнюється.

В кінці зустрічі керівник відділу Мінмолодьспорту Микола Ляхович запропонував конкретні шляхи співпраці міністерства з ініціативою, було домовлено про тісну співпрацю в реалізації цілей та задач проекту.

Нагадаємо, що ініціаторами «Voїny» виступили агенція «Ріпаблік», ГС «Корпус Захисників Революції Гідності», Legal Alliance Company та Український інститут національної пам’яті.

ОПАД

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа